Trumps återvalskampanj i full gång

Det finns flera strategier för att vinna ett politiskt val, och för Donald Trump blev en reklamkeps en del av ett vinnande koncept – ett spår han fortsätter med nu för att bli omvald, men denna gång är det plastsugrör som gäller.

Ingen kan väl vid det här laget ha missat att Donald Trumps på väg mot presidentposten kandiderade en hel del och en huvudbonad som blev extra uppmärksammad var en keps med profilreklam på. Denna bar han bland annat vid ett tal nära den mexikanska gränsen och texten på kepsen löd ”Make America Great Again”. Nu är det dock inte keps som gäller för Trumps kandiderande mot ytterligare några år vid maken, nu är det i stället plastsugrör som tar kepsens plats.

Lanserar sugrör i plast

Trump har nog aldrig gjort sig känd för att vara en miljökämpe, inte minst nu när han lanserar sugrör tillverkade av plast. Något som helt klart går emot övriga världens kampanjer för att få bort den stora användningen av just engångsprodukter i plast. Till exempel har Europaparlamentet slagit fast att dessa produkter ska förbjudas inom EU helt och hållet, men det är såklart inget som presidenten tar hänsyn till. I stället säger han att han tror att ”vi har större problem än plastsugrör” skriver Expressen i en artikel.

Redan slutsålda

I reklamen för sugrören hånar man demokraterna med text om att deras papperssugrör inte fungerar och enligt CNBC har sugrören redan sålt slut vid lanseringen, men dagen efter fanns de åter i lager. Enligt annonsen för sugrören är de återvinningsbara och kostar 15 dollar, vilket är cirka 150 svenska kronor, så om du är sugen på ett tio-pack röda sugrör i plast med Trump ingraverat på som är tillverkade i USA så går dessa att hitta på presidentens officiella hemsida.

Scroll to top