vattenflaska

Profilprodukter som peppar medarbetare till träning

Många arbetsgivare vill att deras anställda ska träna. Dels för att det ökar prestationsförmågan och koncentrationen – men även för att det minskar risk för sjukdomar, värk och trötthet.

Vill du få dina anställda att börja träna? Då är det en bra idé att tillåta träning på arbetstid, ja och dessutom uppmuntra till det. Dela ut en vattenflaska med tryck till alla på företaget och bjud in till ett träningspass. Kanske finns det någon på firman som gärna håller i crossfit eller yoga en timme i veckan?

Få medarbetarna att tänka på sin hälsa

I en artikel i Dagens Industri går det att läsa om hur träning är bra för så mycket saker, bland annat minskar regelbunden motion där du får upp pulsen – risken för depression. Orsakssambandet är dessutom starkt när det kommit nya studier i ämnet. Träning är effektivt för att skydda dig mot att återinsjukna i depression. Det finns med andra ord all anledning att uppmuntra och peppa medarbetare att röra på sig men framförallt att bry sig om sin hälsa, både den psykiska och den fysiska. Dessa två delar hör ihop mer än vad man kan tro.

Träning på jobbet är viktigt

I en annan artikel i SVT förklarar en hälsoexpert varför det är så viktigt för personal att träna. Bland annat för att det gör att vi presterar bättre på arbetstid. Träning på arbetstid minskar dessutom sjukskrivningarna. Hon säger vidare att vi inte har tid att inte träna på jobbet, eftersom konsekvenserna av att inte träna är mycket värre än att tid går åt till en löprunda, ett yogapass eller en timme innebandy.

Den som inte vill iväg på ett gympass kan dessutom träna en hel del vid sitt skrivbord. I Expressen tipsas det om olika övningar du kan göra när du sitter eller står vid ditt skrivbord på jobbet. Det är råd som handlar om att göra små benlyft, träna midjan genom att spänna magmusklerna och vrida underdelen av kroppen under bordet, att träna lårstyrka, köra bäckenbottenknip, squat på ett ben, höft- och ryggstretch liksom balansövningar. För den intresserade finns alla övningar och tips här.

Scroll to top