Lag om utträde ur EU

Varför ser sig Theresa May tvungen att lagstifta om utträdet ur EU? Nu tros dock Storbritannien och EU vara överens om vad man betalar för att gå ur handelsavtalet.

 

I ett tidigare skrivet inlägg beskrevs de nya lagarna gällande smslån som lanserats i Sverige. Vad innebär ny lag för Brexit? För att hoppa till ett helt annat ämne. I en artikel i Aftonbladet går det att läsa om hur Theresa May, Storbritanniens premiärminister, anser sig tvungen att lagstifta om både datum och klockslag för att Brexit verkligen ska bli av. Många tolkar detta i stället som en desperat åtgärd, något som fått misstron mot det brittiska utträdet att växa till sig ännu mer.

 

För varje månad som förhandlingarna mellan Storbritannien och EU förställer blir det allt tydligare att detta land inte kommer få ett så fördelaktigt handelsavtal när de väl lämnar som de först trott. Tvärtom kommer det sannolikt bli så som många experter tidigare varnat för och det är att britterna kan komma att få betala en dyr nota för att de lämnar, något som kommer göra att landets ekonomiska välstånd kommer minska under de första fem till tio åren.

 

Mer än halva befolkningen ville lämna EU

 

Det var i juni, närmare bestämt på midsommarafton, som 51,7 procent av britterna röstade för att lämna Europeiska Unionen. Nu börjar dock en känsla krypa sig inpå allt flera både inom och utom landet att Storbritannien kanske inte lämnar unionen trots allt – trots att de röstade för just det för lite mer än ett år sedan. Premiärministern själv har sagt att inga försökt att blockera, förhala lämnande kommer toloreras – eftersom det skulle hindra det brittiska folkets demokratiska vilja och rätt. Många frågar sig dock varför det är nödvändigt att lagstifta om exakt tidpunkt för lämnande om det är en självklarhet att Storbritannien ändå ska lämna.

 

Uppfattningen att det kanske trots allt blir en andra folkomröstning när det finns ett färdigt avtal att ta ställning till växer hela tiden i styrka – Aftonbladet

 

Mer om detta i både Aftonbladet och även i Dagens Nyheter där det skrivs om hur Storbritannien och EU nu kommit överens om Brexit och vad landet ska betala handelsunionen för nota för sitt utträde.

Scroll to top