Jobben robotarna aldrig kommer att ta

Allt fler verkar oroa sig för att robotar kommer att ta våra jobb. Nu har Veckans Affärer tagit fram en lista på de jobb som robotarna kommer ha mycket svårt att ta – och som du kanske ska satsa på om du är rädd.

768168-technology-mindVad man ska tänka på när det kommer till artificiell intelligens är att den – än så länge har sina begränsningar och att den med största sannolikhet alltid kommer att ha sina begränsning. För, vem ska säga till om miljön som vi tidigare skrivit om, om inte politiker av kött och blod, och vem ska visa upp kläder på en modevisning om inte livs levande modeller som även kan vara ambassadörer åt ett visst företag med deras personlighet. Så, är du osäker ska du ta del av listan som Veckans Affärer tagit fram och som du kan läsa i din helhet här. Nedan följer ett utdrag.

Från programmerare till modeller

Ja, ska vi utgå från att Veckans Affärer har koll på läget så bör vi välja något av dessa sju yrken: Porr- och sexualarbetare, psykologer eller spådamer, modeller eller frontfigurer, filosofer, politiker, programmerare eller att bli en kändis. En otroligt bred lista. Kändisar är ganska givet att den platsen aldrig går att ta av en robot, inte heller en modell eller frontfigur. Och handen på hjärtat, vill vi lägga våra livsöden i händerna på en robotpsykolog? Vi tror inte det? Likaså är det när det kommer till en politiker, då man gärna inte vill låta en robot bestämma över världen – då kan det bli så att vi människor blir deras husdjur. Att en robot skulle kunna börja vara med i porrfilmer är otroligt underhållande och något som man har svårt att se framför sig. Det ska nog till lite mer teknik innan vi människor kommer att börja tända till på teknik.

Scroll to top