Försiktiga lån

Vi har tidigare skrivit om att ta lån och vilka fördelar samt nackdelar som finns med detta. Vi har också lyft upp möjligheterna till att samla sina lån, vilket kan underlätta om man har många krediter. Så här skriver vi:

Genom att stabilisera sin privatekonomi igenom att samla sina smålån och krediter till en större summa har man möjlighet att spara tusenlappar. Vill man till exempel i framtiden ansöka om bostadslån görs en kreditprövning och med flera lån minskar möjligheten till att få ett bra lånelöfte. Kreditprövning görs inför alla typer av lån för att bedöma låntagarens återbetalningsförmåga och på så vis se hur pass personen i fråga är lämpad för att låna. Sålunda kan det vara enklare att vända sig till de alternativa lånegivarna i första ledet och därigenom se över hur ens situation ser ut i dagsläget och se hur en hopslagning av smålån kan gynna. Dock kan understrykas att det bästa med ett samlat lån är att ens månadskostnad sänks vilket med tiden gör att man kan bygga upp ett eget sparkapital och sedan göra sig helt skuldfri.

Har du många krediter är det här helt klart ett alternativ för dig. Sanningen är dock att det är många som får problem med sms- och snabblån. Det kan handla om ett lån på 5000 kronor som man tror har sig möjligheten att betala tillbaka inom en månad, för att sedan falla in i ond cirkel av obetalda fakturor och Kronofogden som knackar på ens dörr. Därför är det viktigt att man vid lån ser till att man har goda möjligheter att betala tillbaka, och väljer ett låneföretag som också anser detta vara viktigt. Annars kan det bli som för paret i den här artikeln. Deras ekonomi blev räddad av tv-programmet Lyxfällan. Läs gärna artikeln om du planerar att ta lån utan att vara helt säker på dina möjligheter att betala tillbaka.

Scroll to top